AlternativeMusic Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.


For downloads, biographies and discographies of your favorite artists - try our new FORUM! For live music player, music news, games, horoscopes & more - try our new PORTAL!

 
AcasaAltMusicUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Muzica electronica

In jos 
+5
jedipepe
Psychokiller
alin
kaleid
brighty
9 participan?i
Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul
AutorMesaj
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica Empty
MesajSubiect: Muzica electronica   Muzica electronica Icon_minitimeDum Feb 08, 2009 12:17 am

Just hold on!... Nu faceti confuzii, aici nu vorbim despre DJi si nici despre genurile astea contemporane (drum & bass and stuff like that...), ci despre reprezentanti de seama ai pioneratului in jocul cu sunetele electronice, devenit, mai apoi, o treaba serioasa si concretizat, in cele din urma, in splendide compozitii ramase nemuritoare, pe albume de referinta.

M-a impresionat, personal, punerea in scena, la Bucuresti, a partiturii lui "Oxygene", pe clasice instrumente analogice, insa aici, in cadrul acestui topic, putem vorbi mai mult decat despre Jean-Michel Jarre. Ma gandesc, de asemenea, la un Kitaro, la un Isao Tomita, un Vangelis...de ce nu, la Kraftwerk, la Tangerine Dream, la care si-au facut ucenicia atatea talente precum Klaus Schulze, Peter Baumann ori Christopher Franke. Sa nu-i uitam nici pe Edgar Froese (creierul muzical si motorul trupei anterior-amintite, Tangerine Dream, ce are si el cateva lucrari solo interesante), ori pe Yanni...si lista ar putea, foarte bine, continua...


Ultima editare efectuata de catre brighty in Dum Feb 08, 2009 12:34 am, editata de 1 ori
Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica Icon_minitimeDum Feb 08, 2009 12:26 am

Personal, voi incerca proprii reviews asupra unor albume si creatii demne de remarcat, axandu-ma covarsitor pe muzica, pe trairile sufletesti si pe emotiile izvorate, neindoielnic, de fiecare data cand audiez capodopere ale genului.

Voi lasa, asadar, la o parte detalii si date biografice ale muzicienilor (era sa zic 'artistilor', dar deja termenul pare a fi perimat astazi, cand si Paris Hilton se pretinde ...artista Razz ). Acestea pot fi, dealtfel, usor de gasit la o simpla cautare, pe internet, de catre cei interesati cu adevarat.
Sus In jos
kaleid
MODErator
MODErator
kaleid


Number of posts : 285
Age : 34
Location : Computerwelt :)
Registration date : 30/05/2008

Muzica electronica Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica Icon_minitimeDum Feb 08, 2009 12:49 am

Si totusi, ce doresti tu are sectiune dedicata in fruntea forumului!
Adicatelea New Wave/Synthpop/Electro.

Carevasazica, ne mutam acolo.
Sus In jos
https://facebook.com/kaleid
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica Icon_minitimeDum Feb 08, 2009 9:48 am

Incep alegand,la intamplare, un album zic eu interesant din discografia maestrului Mike Oldfield, anume "Guitars", desi, din pacate, discul cu pricina nu a primit la vremea respectiva atentia cuvenita.
Muzica electronica 2z8w268

Inregistrat in Roughwood Studio din Buckinghamshire (U.K.), "Guitars" a fost lansat pe data de 24 Mai 1999 de catre label-ul WEA, apartinand Warner Music. Albumul, fara surprize majore, este orientat catre progressive rock-ul cu care Big Mike isi delecteaza de ani de zile fanii, el interpretand toata muzica de pe disc, pe diverse feluri de chitari (de aici si titlul), unele dintre ele echipate MIDI, putand reproduce sunete mai putin obisnuite precum drum samples sau aranjamente de corzi.

Artistic, "Guitars" poate parea un pic prea aspru pentru pretentiosi, Oldfield debordand de energie in unele momente si storcand maximum din chitarile sale zgomotoase Razz . Nu lipsesc insa compozitiile melodioase, delicate, remarcabile fiind primele trei piese din deschidere ("Muse", "Cochise", "Embers") si piesa de incheiere ("From The Ashes"), datorita carora merita sa va opriti atentia cateva clipe asupra acestui album.

Track Listing:

1. Muse
2. Cochise
3. Embers
4. Summit Day
5. Out of Sight
6. B. Blues
7. Four Winds
8. Enigmatism
9. Out of Mind
10. From the Ashes

Muse:


Embers:


From The Ashes:


Ultima editare efectuata de catre brighty in Sam Feb 14, 2009 12:59 am, editata de 3 ori
Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica Icon_minitimeDum Feb 08, 2009 11:52 am

Ne vom indrepta, in cele ce urmeaza, mintea si sufletul catre prima lucrare solo a lead-singer-ului de la Yes, Jon Anderson.
Impasul de moment si viitorul incert al formatiei sale de la jumatatea anilor '70 par a-l fi determinat pe Anderson sa acorde ceva timp in plus propriilor idei si viziuni artistice, astfel ca, in luna iunie a anului de gratie 1976, vedea lumina print-ului, dupa luni intregi de efort sustinut, albumul solo de debut al muzicianului, intitulat "Olias of Sunhillow".

Muzica electronica 29vmkxg

Albumul, aparut la Casa de discuri Atlantic Records (aceeasi la care inregistra, pe atunci, si trupa lui Jon), relateaza povestea unei rase de extraterestri si a calatoriei acestora catre o Lume Noua, in urma unei catastrofe a planetei lor. Olias, personajul principal, este arhitectul-inginer ales sa construiasca naveta Moorglade, ce va fi folosita pentru a-i transporta semenii catre un alt taram. Ranyart este pilotul navetei iar QoQuaq liderul ce aduna sub comanda sa cele patru triburi din Sunhillow pentru a lua parte la calatorie.

Deosebit de interesant este faptul ca Jon Anderson interpreteaza de unul singur pe tot acest album, inclusiv partea de orchestratie, ce include o gama variata de instrumente electronice. El este, de asemenea si firesc in cle din urma, autorul muzicii si al versurilor.

Cu toate ca "Olias of Sunhillow" tinteste catre segmentul progressive rock, in care Yes avea o cohorta de fani si fanatici, atmosfera albumului pare un pic influentata de stilul lui Vangelis, cu care Jon era in excelente relatii de prietenie. Astfel ca intalnim, fara mari eforturi de cautare, intregi pasaje orchestrale, redate de sintetizator, deci nici o teama de a aduce in atentie acest LP in cadrul topicului de fata. Ca un amanunt interesant, desi nu este mentionat pe coperta discului, s-a speculat intruna ca Vangelis l-ar fi ajutat pe Jon in conceperea acestui disc, insa nu s-a gasit niciodata vreo dovada concreta; nici macar ulterioarele lor colaborari, materializate in 4 albume superbe, pe care le voi aborda in viitor aici, nu seamana prea mult cu "Olias..."; poate, un pic, doar primul ("Short Stories", 1979)... Dar, asa cum spuneam, nici o dovada palpabila Laughing ! Unii spuneau chiar ca asa ar fi sunat Yes-ul daca la keyboards ar fi fost convins sa li se alature Vangelis, dupa ce Rick Wakeman debarcase din corabie iar inlocuitorul sau - Patrick Moraz - nu facuse multi pureci...

Remarcabila este consistenta artistica, interpretativa, ce transpare din "Olias...", de neegalat pe niciunul din urmatoarele albume solo ale lui Jon; simti cum vibreaza incaperea cand se simuleaza, sintetizat, decolarea maiestuoasa a lui Moorglade, ori esti sub presiune psihica atunci cand naveta trece printr-un spatiu solid... Absolut genial, desi mai degraba talent si multa munca, multa sensibilitate pentru a crea astfel de senzatii.

Un album de referinta pentru oricine impartaseste pasiunea pentru prog si pentru muzica electronica de altadata, cotat la 5* in mai toate enciclopediile.

Track Listing:

1. Ocean Song
2. Meeting (Garden Of Geda), Sound Out The Galleon
3. Dance Of Ranyart Olias (To Build The Moorglade)
4. QoQuaq En Transic, Naon, Transic To
5. Flight Of The Moorglade
6. Solid Space
7. Moon Ra, Chords, Song Of Search
8. To The Runner

Chords:


QoQuaq En Transic:


Song Of Search:


Ultima editare efectuata de catre brighty in Sam Feb 14, 2009 12:56 am, editata de 3 ori
Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica Icon_minitimeDum Feb 08, 2009 9:38 pm

A incerca sa abordez discografia legendarei formatii de kraut-rock Tangerine Dream este o treaba a naibii de dificila, mai ales ca aceasta se constituie din cateva zeci de albume, nici nu le mai tin minte numarul...

Unele sunt adevarate capodopere, in timp ce celelalte esueaza in banal si lipsa de consistenta...Deh! Cum le-a fost inspiratia de moment (un lucru firesc, totusi, nu e nimeni de blamat).

Personal, nu ma pot lauda ca am apucat sa parcurg intreaga lor discografie; apreciez, in linii mari, ca doar aproximativ 55-60%... Dar, atat cat am apucat sa audiez, mi-am putut face o parere despre albumele realmente reusite, pe care le voi recomanda, in cele ce urmeaza, celor interesati de subiect.

"Turn Of The Tides", din 1994, ca un varf de lance in incercarea personala de a aborda subiectul TD, face parte din asa-numita perioada "The Seattle Years" a trupei, ce se intinde intre 1991-1995.

Muzica electronica 2isy5w9

Inregistrat in componenta: - Edgar Froese / keyboards, lead guitar, drumming
- Jerome Froese / keyboards, drumming, lead guitar
- Zlatko Perica / lead guitar, rhythm guitar
- Linda Spa / Alto saxophone, Tenor saxophone, Soprano saxophone.

Deschiderea albumului este asigurata de "Pictures at an Exhibition", o compozitie a maestrului rus Modest Mussorgsky, cu orchestratie de Maurice Ravel, senzatia de grandoare si sobrietate fiind coplesitoare, asta poate si datorita efectelor de traznet de furtuna si a trasurii cu cai ce alearga, grabita, pe caldaram...

Se trece apoi, lin, firesc, la piesa cu nr. 2 ("Firetongues"), incantatoare prin sunetele absolut superbe de sintetizator, un lait motiv pe intreaga compozitie, de altfel, pentru ca, desi la un moment dat sonoritatile ating apogeul unui flamenco salbatic de chitari, in cele din urma cele cateva masuri de sintetizator revin, iar si iar, spre deliciul auzului.

O compozitie excelenta mi se pare, de asemenea, a 4-a piesa ("Death of a Nightingale") unde, iarasi, sintetizatorul face minuni; ai senzatia ca sunetul se materializeaza iar saxofonul Lindei Spa contribuie din plin la gravitatea temei alese.

Bune, insa mai putin spectaculoase, sunt si urmatoarele track-uri "Twilight Brigade" si "Jungle Journey", pentru ca in "Midwinter Night" sa ne delectam, din nou, cu invaluitoarele tonalitati calde ale saxofonului, ce sugereaza parca momente de relaxare nocturna.

Discul se incheie cu piesa omonima, intr-un spectacol total de ritmuri exotice, fascinante.

Desi nu foarte "legat" artistic, "Turn Of The Tides" reuseste sa convinga, sa placa, fiind categorisit de catre specialisti ca unul dintre varfurile perioadei "Seattle", alaturi de LP-ul "Rockoon" (1992).

Track Listing:

1. Pictures at an Exhibition
2. Firetongues
3. Galley Slave's Horizon
4. Death of a Nightingale
5. Twilight Brigade
6. Jungle Journey
7. Midwinter Night
8. Turn of the Tides

Un remix al piesei "Firetongues":


Ultima editare efectuata de catre brighty in Sam Feb 14, 2009 12:52 am, editata de 2 ori
Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica Icon_minitimeLun Feb 09, 2009 10:31 pm

Daca-ti place sa asculti muzica la casti in drum spre scoala sau servici, atunci poate ca nu ar trebui sa-ti lipseasca din memoria playerului portabil excelentul album "The City" (1990), semnat Vangelis.

Muzica electronica S5b91w

Inregistrat intr-o camera de hotel din Roma, unde muzicianul grec asista la filmarile peliculei "Bitter Moon", regizata de prietenul sau Roman Polanski, "The City" exploreaza ritmurile molcome ori trepidante ale orasului, din zori si pana-n asfintit, incercand sa surprinda - la modul general - pulsul vietii urbane, efectul fiind amplificat prin inserarea unor samples cat se poate de sugestive: vacarm stradal, motocicleta demarand, sirene de masini, banuti cazand in tavita de rest de la chioscul de ziare, ba chiar si vocile prietenilor lui Vangelis - Polanski si sotia sa, Emmanuelle Seigner ("C'est beau, Roman, c'est beau...").

Discret, Vangelis ne lasa impresia ca dispune ,din belsug, de sonoritati vaste, maiestuoase, pline de dinamica, insa o buna parte din piese se desfasoara totusi intr-un ritm calm, bine strunit, pe alocuri chiar cu dulci influente orientale, pentru ca finalul, adus in scena de catre extraordinara compozitie "Procession", sa fie apoteotic, descatusand energii si trairi sufletesti de nebanuit. Aceasta piesa ("Procession") pare a configura/prevesti schema viitoarei lucrari, de peste 2 ani, a lui Vangelis, care s-a bucurat de un enorm succes si de care cu siguranta ca ati auzit: coloana sonora "1492 - Conquest of Paradise". Si afirm asta intrucat asemanarile sunt frapante, cauzate de orchestratiile grandioase si corurile ce le insotesc. OK, compozitii cu voci umane reunite in coruri mai intalnisem anterior si pe LP-urile "Heaven and Hell (1975) ori "Mask" (1985), dar "Procession" pare totusi altceva, prevesteste parca ideile sclipitoare pe care urma (sau le avea, deja?!) sa le aplice Vangelis in "Conquest...".

O la fel de frumoasa compozitie din "The City", desi din punct de vedere al vibratiei emotionale aflata la polul opus, este meditativa "Twilight", o adevarata bijuterie sonora ce confirma, o data in plus, valoarea de geniu a elenului.

Concluzionand, un album foarte frumos, deosebit de relaxant si - repet - o potentiala solutie in cazul in care ati obosit ascultand la mp3 player muzici cam prea zgomotoase Smile...

Track Listing:

1. "Dawn" – 4:16
2. "Morning Papers" – 3:55
3. "Nerve Centre" – 5:30
4. "Side Streets" – 4:12
5. "Good to See You" – 6:51
6. "Twilight" – 4:57
7. "Red Lights" – 3:55
8. "Procession" – 9:33

Twilight:


Procession:


Ultima editare efectuata de catre brighty in Sam Feb 14, 2009 1:03 am, editata de 1 ori
Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica Icon_minitimeLun Feb 09, 2009 10:55 pm

Ce ar fi atata de spus despre un album solo al celui ce se confunda, practic, cu istoria formatiei germane Tangerine Dream?!
Si totusi, "Stuntman" (1979) aduce un pic de prospetime in peisajul muzical electronic creat - si inainte, si dupa - de Edgar Froese impreuna cu colaboratorii sai de la T.D.

Muzica electronica Saxl7c

Recunoscand inconfundabila amprenta sonora "patentata" de Froese pentru trupa sa, un auz experimentat poate deosebi totusi diferente stilistice pentru ca, la urma urmei, asta-i rostul unei creatii pe cont propriu, anume sa aduca in atentia publicului altceva decat era acesta obisnuit.

Neindoielnic, piesa de rezistenta a discului este cea din deschidere, care-i da dealtfel si titlul. Fascinanta compozitie, cu toate ca la nivelul hi-tech contemporan, sintetizatoarele analogice pe care a fost produsa par, un pic, joaca de copil:)...

Insa, parfumul retro si consistenta sa sunt atuuri care o vor mentine inca multa vreme in atentia pasionatilor de frumos in muzica electronica.

Pacatul major, in propria-mi opinie, ar fi ca piesa-pilot eclipseaza restul compozitiilor, astfel ca albumului, desi in general ok, parca ii lipseste ceva...

Track Listing:

1. Stuntman
2. It Would Be Like Samoa
3. Detroit Snackbar Dreamer
4. Drunken Mozart in the Desert
5. A Dali-Esque Sleep Fuse
6. Scarlet Score for Mescalero

Stuntman:


Ultima editare efectuata de catre brighty in Sam Feb 14, 2009 1:05 am, editata de 1 ori
Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica Icon_minitimeLun Feb 09, 2009 11:32 pm

"Angels Embrace" (1995) al vocalistului de la Yes, Jon Anderson, despre care am amintit mai-sus, vine sa acopere nisa artistica inca neexplorata, pana atunci, de catre muzicianul britanic, anume new age music.

Muzica electronica Sfc86e

Care gen muzical, prin trasaturile sale, poate fi definit ca fiind latura sensibila, meditativa, mistica a muzicii electronice clasice, neapartinand de vreo cultura specifica, insa putand fi innobilata cu valorile si traditiile aproape oricarei regiuni culturale.

In cazul de fata, Jon Anderson, a ales, firesc, cultura celtica pentru a creiona conturul muzicii in care avea de gand sa se implice creativ.

"Angels Embrace" exceleaza prin lungi compozitii instrumentale, pe sintetizator, insotite, cand si cand, de versuri interpretate, cu atata caldura sufleteasca, de catre Jon. Tot el se ocupa, complet, si de orchestratie, precum in "Olias of Sunhillow" iar cele doua fiice ale sale (Deborah si Jade) il acompaniaza discret cu vocile lor suave.

Muzica, in sine, produsa si redata pe instrumente cu clape, este deosebit de relaxanta, invaluitoare, coplesind prin sentimentul de pace sufleteasca pe care reuseste, cu succes, sa il induca. Ajungi chiar sa te simti in sfere superioare elevate, putin mai aproape de ingeri, carora doresti sa le primesti imbratisarea... Ori, iti imaginezi ca haladuiesti pe fermecate taramuri celtice, in paduri cu poienite si izvoare susurand incetisor, de unde, aproape dupa fiecare copac, astepti sa te pandeasca un mic elf curios, ca din basme:)...

Un album superb, trebuie sa va marturisesc, o muzica divina, numai buna de ascultat seara, inainte de culcare, pentru a-l convinge pe Mos Ene sa vina pe la gene, daruind pace si somn binefacator.

Track Listing:

1. Myo Maya (0:50)
2. New Eire Land (14:44)
3. Angels Embrace (7:03)
4. Cloudsinging (5:43)
5. Prayersong (4:47)
6. Naturemusic (11:44)
7. Midnight Cello (4:01)


Ultima editare efectuata de catre brighty in Sam Feb 14, 2009 1:11 am, editata de 1 ori
Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica Icon_minitimeMar Feb 10, 2009 12:42 am

Andreas Vollenweider. Hai, ca pe multi v-am bagat direct in ceata Laughing !... "Cin' o fi asta?!"

Hmm... putina biografie cred eu ca nu ar strica... Muzician elvetian, nascut pe 4 Octombrie 1953, muzica sa clasificandu-se drept World Music, Jazz, New Age si chiar Clasica, fiind dinamica, plina de viata si culoare. De ce aici, la "Muzica electronica"?! Intrucat instrumentul sau de baza este o harpa electrica, modificata dpdv al designului dupa gusturile sale, insa Vollenweider nu se cramponeaza de aceasta ci canta la o larga varietate de instrumente, incluzand sitar si guzheng.

"Dancing With The Lion" (1989), albumul de care ne ocupam, in cele ce urmeaza, este al cincilea din discografia sa, marcand o schimbare in felul in care Andreas Vollenweider isi produce muzica, incorporand numeroase aparitii ale unor invitati, apartinand tuturor stilurilor muzicale.

Muzica electronica 14t7yhg


Aflam, asadar, pe acest disc numeroase influente culturale, de la armonii asiatice, pana la tango ("Dance of the Masks" este una dintre cele mai reusite), atmosfera captivand, la modul sublim, auzul melomanului pasionat de rafinament si clasa. Pur si simplu, nu te poti dezlipi de muzica aceasta, te subjuga prin ineditul si splendoarea sa!

Track Listing:

1. Unto The Burning Circle
2. Dancing With The Lion
3. Hippolyte
4. Dance Of The Masks
5. Pearls & Tears
6. Garden Of My Childhood
7. Still Life
8. And The Long Shadows
9. See, My Love...
10. Silver Dew, Golden Grass
11. Ascent From The Circle

Hippolyte:


Dance of the Masks:


Ultima editare efectuata de catre brighty in Sam Feb 14, 2009 1:14 am, editata de 1 ori
Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica Icon_minitimeMier Feb 11, 2009 12:06 am

"L'apocalypse des animaux" (1973), coloana sonora compusa pentru filmul documentar al lui Frederic Rossif, marcheaza momentul cristalizarii inconfundabilului stil al lui Vangelis; practic, de la acest disc incepe ceea ce cunoastem, in general, despre muzica reprezentativa a compozitorului grec, precedentele aparitii ("Fais que ton reve soit plus long que la nuit" - 1972 si "Earth" - 1973) cochetand cu opera rock si progressive rock.

Muzica electronica 2q3sx1x

Insa, in "Apocalipsa animalelor" intalnim, pentru prima data, compozitii frumos slefuite artistic, deosebit de introspective, uneori atingand melancolia si tragismul, precum in "La petite fille de la mer", "Le singe bleu", ori in "La mort du loup", aceasta stare de spirit, asociata cu eleganta si sobrietatea, definind, ulterior, stilul artistic al lui Vangelis.

Sa nu uitam nici compozitii mai intinse ca durata, precum "Creation du monde", ori "La mer recommencee", incarcate de tensiune si mister, anticipand parca muzica viitoarelor "Chariots of Fire" sau "Antarctica", de exemplu.

Atmosfera albumului este de o bizara resemnare, frizand uneori depresia, iar sintetizatoarele, acompaniate in unele momente de corzi de chitara rece ori de tanguitoare trompeta, ne ofera gratioase si diafane armonii, cand discrete, cand dramatice...

S-a spus despre "L'apocalypse..." ca ar fi un album numai bun pentru chilling, ba chiar si pentru tratarea afectiunilor nervoase. As spune ca numai pana la un punct; "La petite fille de la mer" este prea trista, in timp ce "La mort du loup" deja dramatic-deprimanta...

Cu toate acestea, discul are indiscutabila valoare, fiind de referinta in discografia lui Vangelis, cu atat mai mult cu cat compozitii relativ simple induc ascultatorului stari bulversante, deosebit de complexe.

Track Listing:

1. Apocalypse des Animaux- Generique (1:25)
2. La petite fille de la mer (5:53)
3. Le singe bleu (7:30)
4. La mort du loup (3:00)
5. L'ours musicien (1:00)
6. Creation du monde (9:51)
7. La mer recommencee (5:55)

Creation du monde:


Le singe bleu:


La mort du loup:


Ultima editare efectuata de catre brighty in Sam Feb 14, 2009 1:20 am, editata de 2 ori
Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica Icon_minitimeMier Feb 11, 2009 12:09 am

Vangelis - "La fete sauvage" (1976) - inregistrat in anul 1975, in studiourile Nemo din Londra

Muzica electronica 11sfdaw

Cand, pustan fiind, la 18 ani, mi-am cumparat caseta cu aceasta coloana sonora clasica, din nou inregistrata de grec pentru un film al lui Rossif, dupa cateva minute de surprindere am exclamat stupefiat: "Pe ce naibii am aruncat banii?!" Asta pentru ca prima parte a creatiei lui Vangelis este condensata, foarte dinamica, surprinzand zgomote ale naturii salbatice si muzica tribala africana, cu cativa indigeni entuziasti cantand de mama focului si batand nebuneste tobele cu mana... "Si totusi, este Vangelis iar Vangelis nu poate suna asa...ce-o fi asta?!"

Am avut, carevasazica, rabdare cateva minute bune cu veselii negrisori, ce-mi cantau de parca eram Livingstone intampinat cu fast , in mijlocul vreunui trib, pana cand unul dintre "petrecareti" a strigat "Finish!" si tobele au incetat iar ei au luat pauza.

Apoi, s-a aratat minunea!... In auz au inceput a se prelinge superbe tonuri duioase de sintetizator, cat se poate de duioase, vreau sa zic!... Acompaniate, din background, uneori, de o eterica voce feminina ce sporea la maximum contrastul intre ceea ce ascultasem in deschidere si ceea ce eram provocat, in momentele urmatoare, sa aud.

O coeziune fantastica intre salbaticie si eleganta, intre vulgar si delicat, care m-a fascinat si inca imi trezeste vii emotii si astazi, cand reascult soundtrack-ul.

"Beauty and the Beast" marca Vangelis, i-am putea spune.

Medley cu temele principale ale soundtrack-ului:


Ultima editare efectuata de catre brighty in Sam Feb 14, 2009 1:22 am, editata de 1 ori
Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica Icon_minitimeMier Feb 11, 2009 9:17 pm

Ne vom indrepta atentia, in cele ce urmeaza, catre un album plin de sensibilitate, o creatie artistica deosebita - dupa opinia mea - a muzicianului japonez Isao Tomita.

"Dawn Chorus" (titlul editiei japoneze) ori "Canon of the Three Stars" (titulatura editiei de import americane) are anul de aparitie 1984 iar in prezentare voi lua drept reper editia nipona a discului.

Muzica electronica Dgkqba

Pe coperta apare, alaturi de Tomita, The Plasma Symphony Orchestra, de fapt un proces computerizat pe sintetizator folosind forme de unda ale emanatiilor electromagnetice din diverse stele si constelatii pentru a orchestra piesele sale. Daca sunteti curiosi, ascultati deschiderea albumului, in prima piesa, ce ii poarta si numele; acel "ciripit" straniu este exact lucrul de care am amintit anterior, aidoma unei "muzici a stelelor".

Specfica lui Tomita ii este adaptarea unor lucrari de muzica clasica dupa propria-i viziune, constand in interpretarea lor pe instrumente electronice, la care isi aduce aportul, desigur, un masiv filon de talent, unic in felul sau, al muzicianului.

Desi nipon pur-sange, ramanem placut impresionati de universalitatea muzicii sale, predominand tenta europeana. Firesc, nu-i asa?, intrucat aici, pe batranul continent, muzica simfonica isi are originile. Isao Tomita prelucreaza temele clasice in cel mai rafinat si discret mod cu putinta, rezultand lucrari surprinzator de placute auzului, cu multe elemente de inedit.

Nu altfel se intampla in cazul discului de fata. "Dawn Chorus" aduce in prim-plan, ca tema centrala, celebrul "Canon in D Major" al lui Pachelbel, ori "Adagio" de Albinoni, superb interpretate pe clape electrice. Auzul, mintea si sufletul sunt intens cufundate in armonii pline de candoare, ori in trairi emotionale dramatice, precum intalnim in piese ca "Dawn Chorus", "Adagio of the Sky", sau in "Vela-X Pulsar".

Atmosfera sonora a albumului pare soundtrack-ul unui vis, spiritul luandu-si avant spre vaste intinderi cosmice, coplesit de grandoare si de armonii celeste.

Track Listing:

1. Dawn Chorus
2. Whistle Train
3. Pegasus
4. Vela-X Pulsar
5. Adagio of the Sky
6. Cosmic Chorale
7. Vocalise
8. Canon of Three Stars

Canon of the Three Stars:


Adagio of the Sky:


Ultima editare efectuata de catre brighty in Sam Feb 14, 2009 1:24 am, editata de 1 ori
Sus In jos
alin
In Utero
alin


Number of posts : 29
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica Icon_minitimeJoi Feb 12, 2009 2:09 pm

Excelent topic!

Fiind un mare fan al muzicii electronice adevarate nu pot decat sa ma bucur vazand un alt cunoscator.
Ascult multa muzica electronica din toate timpurile: Jarre, Neu!, Vangelis, Tangerine Dream, Kraftwerk, The Chemical Brothers, Ladytron, The Future Sound of London, Boards of Canada, Biosphere, Mike Oldfield, Enigma, Fluke, Ellen Allien si multi altii

Sper ca vei aborda si muzica mai noua (in special anii 90).

PS evident n-am ratat concertul lui Jarre de la Bucuresti
Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica Icon_minitimeJoi Feb 12, 2009 9:29 pm

Tinem aproape de arhipelagul nipon pentru a pune in dezbatere un album reprezentativ al misteriosului compozitor Kitaro, solitar si introspectiv, cu o muzica pe masura...

Albumul "Dream" (1992) se abate putin de la regula intrucat beneficiaza de o colaborare vocala (featuring) onoranta, in persoana lui Jon Anderson.

Muzica electronica K2h1si

Pe propriile versuri si avand drept suport melodioasele aranjamente orchestrale ale lui Kitaro, vocalistul Yes reuseste sa inchine cateva splendide ode femeii, in piesele "Lady of Dreams", "Agreement" si - mai ales - "Island of Life".

Kitaro, in celelalte compozitii exclusiv instrumentale, traseaza si mentine o atmosfera incarcata de dramatism sfasietor, uneori parca in exces, dar sa nu uitam ca vine dintr-o regiune geografica puternic incarcata emotional, unde "siropul" este deseori la el acasa lol ...

Per ansamblu insa, un disc bine lucrat, ce reuseste sa impresioneze, in special in debut si pe final, unde Jon si Kitaro fac un dreamteam, cu frumoase tesaturi sonore, alternand inteligent izbucniri orchestrale dinamice cu pasaje pline de serenitate.

Tracklist:

1. Symphony of the Forest
2. Mysterious Island
3. Lady of Dreams
4. A Drop of Silence
5. A Passage of Life
6. Agreement
7. Dream of Chant
8. Magical Wave
9. Symphony of Dreams
10.Island of Life

Lady of Dreams:


Island of Life:


Agreement:


Symphony of the Forest:


Ultima editare efectuata de catre brighty in Sam Feb 14, 2009 1:27 am, editata de 2 ori
Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica Icon_minitimeJoi Feb 12, 2009 10:02 pm

Soundtrack-ul unei veri calme, blande, scaldate de toropeala soarelui prietenos - astfel s-ar putea rezuma muzica primului album solo "Pacific Coast Highway" (1991), semnat Christopher Franke, dupa o lunga si glorioasa perioada petrecuta alaturi de colegii de la Tangerine Dream.

Muzica electronica 2wbukur

Aflat de acum pe cont propriu, Chris Franke se va ocupa, in anii '90, de numeroase proiecte implicand compozitie pentru coloane sonore ale unor filme mai mult ori mai putin cunoscute, insa inceputul deceniului il surprinde lansand acest EXCEPTIONAL album - indraznesc sa-l "stampilez" inca din start - incluzand o superba muzica ambientala.

Temele sonore sunt una mai apetisanta decat cealalta, sonoritatile invaluitoare si gratioase iar tonalitatile sintetizatoarelor absolut briliante, foarte atent alese si cizelate de Franke.

Daca aduce a Tangerine Dream?! Probabil ca da, iar gandul ma duce direct spre"Underwater Sunlight", din 1986, avand participarea aceluiasi Franke si pozitionat fiind in aceeasi nisa ambient music.

Cu mana pe inima, va marturisesc ca "P.C.H." este unul dintre cele mai frumoase albume pe care le-am ascultat vreodata, fiecare sunet, fiecare ritm fiind armonizat intr-un tot unitar cu valoare de capodopera muzicala! Absolut fiecare piesa, de la prima pana la ultima, este fermecatoare iar senzatiile oferite sunt de visare catre intinse zari albastre si nisip fierbinte, auriu... Imaginatia, ajutata de titlurile si feelingul pieselor, ne poarta fie spre un carusel de pe plaja, fie spre imense valuri rosiatice, mustind de alge marine, ori poate facem chiar o entuziasta incursiune , cu o salupa vioaie, in largul oceanului!... Smile

Pentru zilele cand vi se face dor de mare, de viata in general!...

Track Listing:

1 Black Garden View 4:49
2 Mountain Heights 3:24
3 Lontano Mystery 5:05
4 Big Sur Romance 2:17
5 Driving Into Blue 3:01
6 Purple Waves 5:06
7 Malibu Avenue 4:23
8 Cinnamon City Cliff 3:25
9 Wheels on Beach Park 4:49
10 Sunset Destination 1:30
11 Crystal Tree 4:29
12 Electric Becomes Eclectic 3:40

Un sample din "Big Sur Romance":


Mountain Heights:


Ascultati si "Song of the Whale" (Part 1 & 2), din albumul "Underwater Sunlight" (1986) al trupei lui Ch. Franke, Tangerine Dream, pentru a compara si a detecta similitudini intre cele doua albume (chiar va rog sa rapiti cateva minute din timpul vostru pentru a va delecta cu doua bijuterii muzicale, cum rar intalniti):




Ultima editare efectuata de catre brighty in Sam Feb 14, 2009 5:09 pm, editata de 3 ori
Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica Icon_minitimeJoi Feb 12, 2009 10:34 pm

Multumiri lui alin pentru aprecieri, ca de altfel tuturor celor ce au vizitat (si poate o vor mai face Wink ) acest topic. Nu ezitati sa va aduceti propria contributie, subiectul este deschis oricui!
Sus In jos
alin
In Utero
alin


Number of posts : 29
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica Icon_minitimeVin Feb 13, 2009 3:30 pm

The Future Sound of London - Lifeforms (1994)

Muzica electronica FSOL_Lifeforms

Daca ar fi sa fac un top al celor mai bune albume ambient, "Lifeforms" ar iesi cu siguranta printre primele zece. Un album unic si incredibil de unitar in pofida duratei (peste 92 de minute). Poate fi orice, numai plictisitor nu. Albumul este atat de complex incat este aproape imposibil de descris.

Desi stilul este ambient, in mare parte albumul este ritmata. De exemplu "Flak" dispune de un ritm extrem de complex de tobe electronice si tabla (opera lui Talvin Singh).

Piesele reprezentative sunt Cascade, Flak, Dead Skin Cells, Domain, Cerebral, Life From Ends, VIT, Omnipresence, Room 208.

Un album care trebuie ascultat de multe ori pentru a fi inteles cu adevarat.


Track listing:
Disc 1
1. "Cascade" – 5:59
2. "Ill Flower" – 3:24
3. "Flak" – 4:53
4. "Bird Wings" – 1:30
5. "Dead Skin Cells" – 6:50
6. "Lifeforms" – 5:18
7. "Eggshell" – 6:45
8. "Among Myselves" – 5:52

Disc 2
1. "Domain" – 2:48
2. "Spineless Jelly" – 4:41
3. "Interstat" – 0:55
4. "Vertical Pig" – 6:44
5. "Cerebral" – 3:30
6. "Life Form Ends" – 5:03
7. "VIT" – 6:48
8. "Omnipresence" – 6:39
9. "Room 208" – 6:12
10. "Elaborate Burn" – 3:15
11. "Little Brother" – 5:13


Cascade


Life From Ends


Dead Skin Cells


Omnipresence


PS albumul are rating-ul de 5 stele din 5 pe AllMusic; review-urile de pe Amazon sunt cam toate de 5 stele


Ultima editare efectuata de catre alin in Joi Aug 21, 2014 3:24 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica Icon_minitimeVin Feb 13, 2009 10:13 pm

"The Killing Fields"- soundtrack compus de Mike Oldfield, in 1984, pentru filmul regizat de Roland Joffe, castigator a 3 premii Academy Awards, se remarca prin starea tensionata in care-si intretine auditoriul, fapt explicabil prin insasi tema filmului, a carui actiune are loc in Cambodgia khmerilor rosii.

Muzica electronica Rt14id

Atmosfera este de suspans, pe ritmuri alerte, reusind sa sugereze actiunea si teroarea la care este supus personajul principal, jurnalistul Dith Pran.

Ce este de remarcat (iar asta izbeste in auz inca de la primele note): muzica este destul, chiar radical, diferita de ceea ce stiam de la Mike Oldfield... parca nu ar fi stilul lui propriu.

Singura, tema celebra a soundtrack-ului ne reaminteste ca totusi Oldfield este compozitorul muzicii de fata, cu atat mai mult cu cat "Etude" contrasteaza puternic cu restul compozitiilor, fiind neasteptat de melodioasa, lenta si suava. Unul dintre hit-urile all-time ale lui Mike Oldfield, fara indoiala!

Daca sunteti un fan inrait al sau, aceasta coloana sonora nu ar trebui sa va lipseasca, fie si pentru "Etude". Altfel, o colectie best of ( eventual "Elements") incluzand-o ar fi mai mult decat suficienta, daca doriti o referinta despre "The Killing Fields".

Track Listing:

1. Pran's Theme
2. Requiem for a City
3. Evacuation
4. Pran's Theme 2
5. Capture
6. Execution
7. Bad News
8. Pran's Departure
9. Worksite
10. The Year Zero
11. Blood Sucking
12. The Year Zero 2
13. Pran's Escape/The Killing Fields
14. The Trek
15. The Boy's Burial/Pran Sees the Red Cross
16. Good News
17. Étude

Etude:


Pran's Theme:


Evacuation:


Ultima editare efectuata de catre brighty in Sam Feb 14, 2009 1:31 am, editata de 1 ori
Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica Icon_minitimeVin Feb 13, 2009 10:42 pm

Anii '90 il gasesc pe Jean-Michel Jarre in plina reinventare artistica, odata cu intrarea in era techno. Francezul incheiase, inca din 1991, un capitol din cariera sa prodigioasa oferind melomanilor o excelenta colectie de succese "Images - The Best Of", care includea si trei piese noi foarte, foarte reusite ("Eldorado", "Moon Machine" si "Globe Trotter").

Insa timpurile se schimbasera si era nevoie de un sound nou, adaptat noilor trenduri techno, care sa-l mentina pe Jarre in atentia publicului. O parte dintre fani au ramas descumpaniti: nu intotdeauna noutatea aduce calitate...

Totusi, "Chronologie" (1993, Disques Dreyfus) era exact "piesa" potrivita ce lipsea muzicii techno a acelor ani, poate excesiv de comerciala si obositoare.

Muzica electronica 24nh083

Albumul, referindu-ne la sound-ul sau, este o mixtura intre clasic si nou, cu ritmuri ceva mai accelerate decat ne obisnuise Jarre, cu sonoritati orchestrale epatante, menite a impresiona profund, insa raceala si precizia electronica, tipice culturii techno, sunt mai tot timpul prezente.

Jean-Michel Jarre alege, de aceasta data, ca tematica, timpul si problematica curgerii sale ireversibile, dedicand muzica romanului "A Brief History Of Time", de Stephen Hawking. Partile 4 si 5 au fost chiar utilizate pentru un spot publicitar al companiei elvetiene Swatch.

"Chronologie", cu piesele sale armonios "inlantuite" una de cealalta, acapareaza atentia pe tot parcursul sau, fiind o sarbatoare a reinventarii, a imbracarii in haine noi muzicale a artistului francez. Un singur neajuns: albumul pare a fi prea scurt, ramai cu sentimentul frustrarii atunci cand se incheie... O piesa, doua in plus, la cele opt deja existente, parca nu ar fi stricat...

Chronologie Part 4:


Chronologie Part 6:


Ultima editare efectuata de catre brighty in Sam Feb 14, 2009 1:33 am, editata de 1 ori
Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica Icon_minitimeVin Feb 13, 2009 11:12 pm

Anii '70 au reprezentat o perioada prolifica pentru inspiratia lui Vangelis, care a lansat o pleiada de albume valoroase, taind rasuflarea oricarui meloman cu gusturi rafinate chiar si acum, indiferent ca e novice sau versat in privinta muzicii sale.

"Muzica stelelor", ori "a cosmosului", era o tema in voga a acelui deceniu, de la progressive pana chiar la disco (!) iar Vangelis - mai ales! - nu o putea ocoli.

"Albedo 0.39" (1976) este, alaturi de "Spiral" (1977), fixat pe aceasta tema, propunand a lasa imaginatia sa exploreze printre astri, ori mai aproape chiar, in spatiul din vecinatatea Planetei noastre. Asa cum scrie pe spatele discului, albedo-ul reprezinta "The reflecting power of a planet or other non-luminous body. A perfect reflector would have an Albedo of 100%. The Earth's Albedo is 39%, or 0.39".

Muzica electronica 15zi9x

Sa nu credeti ca avem de a face cu o muzica exclusiv meditativa, introspectiva! Exista si aceea, in unele momente, fara indoiala ( de altfel, purtand pecetea GENIULUI lui Vangelis, precum in "Sword of Orion", "Alpha" sau "Albedo 0.39"). Insa, vesnicele framantari si transformari ale Universului sunt plastic redate printr-o ritmica avansata si sonoritati consistente, aproape strivitoare, asa cum intalnim in "Main Sequence" si in cele doua parti ale lui "Nucleogenesis".

Contrastul dintre dinamica unora dintre compozitii si transa in care, inevitabil, cazi dupa ce asculti "Alpha" ori "Sword of Orion", unde claviaturile grecului par a fi fost atinse de harul Lui Dumnezeu, ramane si astazi bulversant, oferind pretiozitate acestei capodopere discografice de referinta.

Track Listing:

1. "Pulstar" – 5:45
2. "Freefall" – 2:20
3. "Mare Tranquillitatis" – 1:45
4. "Main Sequence" – 8:15
5. "Sword of Orion" – 2:05
6. "Alpha" – 5:45
7. "Nucleogenesis (Part One)" – 6:15
8. "Nucleogenesis (Part Two)" – 5:50
9. "Albedo 0.39" – 4:30


Pulstar:


Alpha:


Sword of Orion:


Freefall & Mare Tranquillitatis:


Albedo 0.39:
Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 11:18 pm

Astazi va surprind prezentandu-va un album conceput si inregistrat chiar aici, pe frumoasele noastre plaiuri, de catre doi muzicieni autohtoni, doi frati - Cristian (2 Aprilie 1957, Bucuresti) si Florian Nanu (21 Septembrie 1960, Bucuresti) - compozitori, orchestratori sound designers, programatori pe sisteme de sintetizatoare analogice, sinteza FM, sinteza Matrix, sinteza AWM, sampling si sound CAD.

Ei activeaza ca duo muzical inca din 1980, avand in palmares primele concerte INTEGRAL de muzica electronica/multimedia (75 min.) din Romania (4 concerte in 1994)! Din 1985, activeaza sub denumirea de Digital Art.

Alte amanunte: compozitori si producatori de muzica originala pentru 4 filme de lung metraj artistic, pentru peste 15 filme de scurt metraj si documentare, pentru 4 piese de teatru si teatru radiofonic, pentru mai multe campanii publicitare si pentru zeci de generice de post si de emisiune la posturi radio si TV (incl. Pro TV).

Cu un asemenea CV, ajungi sa te intrebi oare cum suna compozitiile lor...

Unica aparitie discografica s-a concretizat, prin eforturi proprii si cu sprijinul unui sponsor generos, abia in anul 2001, sub denumirea de "RoAd-Ventura", ca asa se intampla lucrurile in tarisoara asta, unde un oier ori o stripteuza pot deveni artisti peste noapte, fara probleme financiare, dar adevaratii muzicieni nu... Chiar apare mentionata la credits, pe back cover, urmatoarea remarca absolut sugestiva: "Multumim tuturor celor fara de care aceasta muzica ar fi aparut mult mai devreme". Speechless...

Muzica de pe disc, de altfel foarte, foarte greu de gasit astazi, daca nu cumva imposibil, din pricine diverse, este eminamente electronica, ambientala, fratii Nanu "sunand" ca niste adevarati profesionisti, pe sintetizatoare deosebit de bine manuite si programate. Pe undeva, stilul lor aduce cu Tangerine Dream si creatiile solo ale exponentilor marcanti ai acestui super-grup, insa Digital Art isi pastreaza amprenta sonora inconfundabila, fara a cadea in penibil incercand sa copieze.

Un disc exceptional de bine produs, atat inginereste cat mai ales artistic, lucru imbucurator, intrucat chiar daca stapanesti bine o sumedenie de computere si softwares, tot iti mai trebuie ceva ca sa faci muzica buna, anume simtul artistic. Iar fratii Nanu il au, cu siguranta! Muzica lor reuseste cu succes sa te linisteasca sufleteste, sa iti aduca relaxarea pe care o cauti.

Din pacate, orice referinta vizuala pe YouTube sau Google nu a putut fi de gasit, astfel ca nu va pot prezenta nici coperta, nici ceva material macar sonor, daca nu si video.

Track Listing:

1 Tara Vrancei 5:03
2 Padure in Amurg 7:20
3 Marea Neagra 5:18
4 Spatiu Oriental 4:33
5 Defileul Oltului 4:48
6 Translatie temporala 4:43
7 AFRO 4:12
8 Prin Retezat 2:47
9 Electro Eseu 6:25
10 Putna 3:48
11 Peste Carpati 5:26
12 Transfagarasanul 4:08
13 Delta Dunarii 5:39
14 Padurea Vrajita 9:00

Ca o curiozitate, personal am fost atras cel mai mult de compozitiile purtand titluri ale unor regiuni/zone geografice (1, 3, 5, 8, 10, 11, 12 si 13), acestea mi se par cele mai inspirate.
Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica Icon_minitimeSam Feb 14, 2009 11:41 pm

Un alt baiat talentat care se zbate de ani buni sa razbeasca in hatisul junglei de pe aceste darnice meleaguri (darnice cu unii!...) este Alexandru Boros, care nu are inca un disc lansat, dar ofera deja, spre ascultare, pe internet materialul sau sub forma de mp3.

Seamana sound-ul sau destul de mult cu ceea ce au reusit cei de la Digital Art, si nu cred sa fie vorba de copiat aici, cat mai ales de un anume filon sensibil emotional pe care se pare ca il avem inradacinat in suflet, noi romanii.

Puteti afla cate ceva despre Alexandru si - mai ales - asculta muzica lui la adresa:
http://www.soundclick.com/bands/default.cfm?bandID=74457

Mi s-au parut foarte valoroase si emotionante piesele "Anaesthesia", "Conspiracy Theory", "On The Run", "Interlude", "The Drama" si "To Be Continued...?" (da, chiar asa, cu semn de intrebare, ca doara asta e tara rapace a lu' peshte, in care vietuim laolalta cu artisti de valoare ce-si pun la indoiala sansele de a reusi...)
Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica Icon_minitimeDum Feb 15, 2009 6:55 pm

Elada a daruit Lumii Muzicii doi fii talentati care, cu multa truda si talent, au ajuns sa-si faca un nume la nivel mondial si de asemenea sa-i aduca onoare patriei-mama.

Pe langa Vangelis, cel arhicunoscut, il avem in atentie, carevasazica, si pe Yanni (nascut pe 14 Noiembrie 1954, Kalamata, Grecia, pe numele real Giannis Chrysomallis), pianist auto-didact, keyboarder si compozitor. La varsta de 18 ani, parasea Grecia pentru a studia la Universitatea din Minnesota, in psihologie. Cu toate ca nu stia citi o nota, pasiunea pentru muzica l-a determinat sa invete, sa progreseze si sa-si infiinteze chiar o proprie trupa, Chameleon, cu care a inceput turnee de promovare a primelor lor albume, avand, in 1992, chiar si o nominalizare la Grammy Awards pentru albumul "Dare To Dream".

Adevarata recunoastere a venit o data cu aparitia discului live (si a filmarii pe VHS si LaserDisc) "Live At The Acropolis", sustinut chiar in amfiteatrul antic Herod Atticus Theater de la Acropole, alaturi de The Royal Philarmonic Concert Orchestra, dirijata de compozitorul iranian Shahrdad Rohani. Se intampla in data de 25 Septembrie 1993, in fata a peste 10.000 de spectatori, iar in 1994 aparea si discul pe piata, care a ajuns No.1 in "Billboard's "Top New Age Albums" chart si No.5 in "Billboard 200" chart !

Muzica electronica 2zfmz2s

Concertul se deschide, in aplauzele spectatorilor, cu impetuosul song "Santorini", celebrand intoarcerea fiului talentat pe pamantul etern si sfant al Patriei sale. Urmeaza, in ordine fireasca, hituri de pe albumele pana atunci lansate, in aceeasi nota dinamica plina de jovialitate, cu cateva interludii romantice, aduse in scena de minunatele sunete ale pianinei electrice.

Atmosfera concertului este de pura sarbatoare a muzicii iar cine a asistat atunci se poate considera un norocos, pentru ca mai rar asemenea concert de calitate, intr-o locatie deosebita.

Finalul este rezervat excelentei piese "Aria", o prelucrare a lui Yanni dupa tema operei in trei acte "Lakme", a compozitorului francez Leo Delibes, avandu-le ca invitate, pentru a asigura partile vocale cantate in tandem, pe solistele Darlene Koldenhoven si Lynn Davis.

Un album live care, desi nu electronic in intregime, va prilejuieste momente de bucurie sufleteasca, garantate!

Track Listing:

1 "Santorini" — 6:57
2 "Keys to Imagination" — 7:35
3 "Until the Last Moment" — 6:37
4 "The Rain Must Fall" — 7:24
5 "Acroyali/Standing in Motion" (Medley) — 8:51
6 "One Man's Dream" — 3:36
7 "Within Attraction" — 7:46
8 "Nostalgia" — 5:46
9 "Swept Away" — 9:22
10 "Reflections of Passion"
11 "Aria" - 3:58

Santorini:


Swept Away:


Within Attraction:


Aria:
Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica Icon_minitimeDum Feb 15, 2009 11:48 pm

Vi-l aduc, din nou, in atentie pe magnificul compozitor si producator japonez de muzica electronica Isao Tomita, care, in anul 1976, prezenta lumii discografice o noua prelucrare dupa clasici - de data aceasta dupa Gustav Holst cu ale sale "Planete" - intitulata, cum altfel, decat "The Planets".

Muzica electronica Wj9elg

Pana si eu, vulpoi versat in "vechituri sonore" Very Happy , am ramas uimit de cat de surprinzator poate suna acest disc, cat de nealterat de trecerea timpului a ramas sound-ul sau, cu o sumedenie de efecte electronice revolutionare atunci, dar uimitoare si astazi, gratie vocoderelor, moog-urilor si melotronului pe care Tomita le strunea precum un veritabil maestru!

Nu mai este nevoie sa comentez cat de frumos a prelucrat muzica simfonica pe sonoritati electro, incat aproape ca nu mai recunosti ceea ce deja stiai!...

Mie, personal, mi-a placut cel mai mult deschiderea din "Mars...", cu acea cutiuta muzicala cantand delicat, pe un fundal sumbru, amenintator, de sunete grave si "voci" de roboti, tema din "Jupiter...", care este, de altfel, cealalta compozitie preferata a mea.

(Mai recent, insasi Diva mea iubita, Sarah Brightman, a reluat tema din "Jupiter..." integrand-o in deschiderea din piesa "Running")

Track Listing:

1. Mars, The Bringer of War
2. Venus, The Bringer of Peace
3. Mercury, The Winged Messenger
4. Jupiter, The Bringer of Jollity; Saturn, The Bringer of Old Age
5. Uranus, The Magician; Neptune, The Mystic

Jupiter, The Bringer of Jollity:


Uranus, The Magician:


Introducerea cu toate acele efecte, despre care v-am spus:


Sarah Brightman, cantand aceeasi tema din "Jupiter" in chiar tara lui Tomita (pentru comparatie):


Ultima editare efectuata de catre brighty in Lun Feb 16, 2009 12:57 am, editata de 2 ori
Sus In jos
Continut sponsorizat





Muzica electronica Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica Icon_minitime

Sus In jos
 
Muzica electronica
Sus 
Pagina 1 din 5Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» AIR (Electronica)
» MORCHEEBA (Electronica)
» ROYKSOPP (Electronica)
» CHICANE (Electronica)
» DAFT PUNK (Electronica)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
AlternativeMusic Forum :: ROMANA :: MUZICA :: New Wave/Synthpop/Electro(nica)-
Mergi direct la: