AlternativeMusic Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.


For downloads, biographies and discographies of your favorite artists - try our new FORUM! For live music player, music news, games, horoscopes & more - try our new PORTAL!

 
AcasaAltMusicUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Muzica electronica

In jos 
+5
jedipepe
Psychokiller
alin
kaleid
brighty
9 participan?i
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul
AutorMesaj
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica - Pagina 2 Icon_minitimeLun Feb 16, 2009 12:50 am

A venit vremea prezentarii, in cadrul acestui topic, a celui mai cunoscut compozitor italian contemporan, maestrul Ennio Morricone, ajuns deja la venerabila varsta de 80 de ani (multi inainte!...), un fin cunoscator al elementelor electronice muzicale, impletite armonios cu orchestre si coruri, daruind astfel publicului minunate lucrari nemuritoare.

In 1986, el a semnat coloana sonora a unui film de exceptie -"The Mission"- regizat de acelasi Roland Joffe, pe care l-am intalnit anterior, in prezentarea lui "The Killing Fields".
Filmul britanic despre care vorbim descrie experientele unui misionar iezuit, Gabriel, in America de Sud a Secolului al XVIII- lea, avandu-i in distributie pe Robert De Niro, Jeremy Irons, Ray McAnally, Aidan Quinn, Cherie Lunghi si Liam Neeson. A castigat Palme d'Or si the Academy Award pentru cea mai buna ecranizare cinematografica iar in 2007 a ajuns pe primul loc in lista celor mai bune 50 de filme religioase, in viziunea saptamanalului britanic "Church Times". Coloana sonora, de asemenea, a fost - la un moment dat - cea mai bine vanduta din lume.

Muzica electronica - Pagina 2 Wvzfjc

Ne intereseaza mai putin, acum, filmul, muzica lui Morricone fiind cea care ne acapareaza sufletul pe parcursul desfasurarii evenimentelor in ecranizare, celebra tema "Gabriel's Oboe" revenind, obsesiv, dar deloc obositor, ba mai mult aducand pace in minte si in suflet...

Track Listing:

1. On Earth As It Is In Heaven 3:50
2. Falls 1:55
3. Gabriel's Oboe 2:14
4. Ave Maria Guarani 2:51
5. Brothers 1:32
6. Carlotta 1:21
7. Vita Nostra 1:54
8. Climb 1:37
9. Remorse 2:46
10. Penance 4:03
11. The Mission 2:49
12. River 1:59
13. Gabriel's Oboe 2:40
14. Te Deum Guarani 0:48
15. Refusal 3:30
16. Ascunsion 1:27
17. Alone 4:25
18. Guarani 3:56
19. The Sword 2:00
20. Miserere


Iata si scena celebra din film, absolut fascinanta, chiar emotionanta, cu misionarul cantand in jungla la oboiul sau acea muzica fermecata, inconjurat fiind de salbatici inarmati ce-l asculta plini de uimire si incantare...


...si un medley cu temele principale ale coloanei sonore:
Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica - Pagina 2 Icon_minitimeLun Feb 16, 2009 11:03 pm

Daca tot am amintit , ceva mai sus, de compozitori romani de muzica electronica, se cuvine un scurt remember si pentru Romulus Cruceanu, despre care eu personal nu am mai auzit absolut nimic de ani buni...

In 1992, a fost nominalizat la Grammy Awards (!), sectiunea New Age, concurand cu albumul sau, "Garden of Silence", de pe pozitii de egalitate, cu titani precum Yanni si Enya!! A castigat - poate stiti - excelentul disc "Shepherd Moons" al rafinatei irlandeze, insa notabila performanta a compozitorului roman, destul de apreciat in State, a facut valva si pe la noi. Nu prea multa insa, ca aici era taram propice metalelor grele, lui Michael Jackson ori Depeche Mode, alte curente "prinzand" realmente dificil la public.

Anul urmator, Cruceanu lansa, inclusiv in Romania, albumul "Eternal Harvest", pentru ca mai apoi sa dispara in anonimat...

Puteti asculta samples de cateva secunde din "Garden of Silence", eventual cumpara albumul, aici:

http://www.electronic-mp3.com/garden-of-silence/alb27366/
Sus In jos
Psychokiller
Newborn
Psychokiller


Number of posts : 69
Age : 51
Registration date : 08/06/2008

Muzica electronica - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica - Pagina 2 Icon_minitimeLun Feb 16, 2009 11:22 pm

Foarte interesant, mai ales ultimul post... farao
Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica - Pagina 2 Icon_minitimeMar Feb 17, 2009 12:02 am

V-am tinut, nu-i asa?, cam mult pe jar pana sa va aduc, sub priviri, cateva cuvinte despre faimoasa trupa de electronic music (mai degraba, totusi, kraut rock) Kraftwerk, atat de iubita de oricare fan al acestui curent muzical.

Ralf Hutter si Florian Schneider au constituit in permanenta, nucleul formatiei; in rest, ceilalti doi membri ai cvartetului s-au mai schimbat, cu timpul... Dar formula de aur pare a fi fost Ralf Hutter, Florian Schneider, Karl Bartos si Wolfgang Flur.

Si pentru ca asteptarea banuiesc a va fi fost prea mare Smile, haidem sa incercam o paralela stilistica intre doua dintre albumele lor: unul din anii '70 ("Radio-Activity", 1975), celalalt din anii '80 ("Computer World", 1981).

Muzica electronica - Pagina 2 2jdj0c8 Muzica electronica - Pagina 2 641ncx

Desigur ca punctul de cotitura in cariera si sound-ul celor de la Kraftwerk l-a constituit enormul succes al LP-ului din 1977, intitulat "Trans-Europe Express", de care poate ma voi ocupa intr-o zi (ar fi obligatoriu, la cat de semnificativ a fost, nu?!)
Ambele albume (de fapt, aproape toate din discografia lor) au fost editate in propriul studio, Kling Klang, prin intermediul Casei de Discuri EMI, mai tarziu chiar si de Elektra (Warner Bros.)

Temele abordate difera, fireste. In timp ce pe "Radio-Activity" undele radio si radioactivitatea constituie motivul de la care se tese intreg materialul muzical, "Computer World" trateaza ascensiunea rapida a computerelor in societatea contemporana.

Muzical, raportandu-ne la LP-ul din '77 anterior-amintit, este clar ca se simt diferente intre cele doua albume prezentate; in vreme ce "Radio-Activity" experimenteaza sound-ul Kraftwerk, aflat in continua cautare, cu efecte de unde radio, paraziti FM, zgomot de contor Geiger si idei muzicale avangardiste, "Computer World" deja apeleaza masiv la cultura pop, pe care Hutter, Schneider si insusi Karl Bartos "grefeaza" o paleta variata de sunete electronice, ingenios obtinute din vocodere, moog-uri si sequencere. In plus, un element nou, fata de "Radio-Activity": ritmul. De aici, un sound mai comercial, sa-i spunem asa, sursa majora de inspiratie pentru valul de New Romantics ai anilor '80, inclusiv pentru cei de la Depeche Mode.

Si unul, si celalalt album au lansat hituri indelung apreciate de fanii electro: daca "Radio-Activity" a daruit piesa cu acelasi titlu, de pe "Computer World" remarcam "Pocket Calculator", "Computerlove", insa nu mai putin atractive au fost "Computer World" (nominalizata chiar si la Grammy, la timpul respectiv, prin 1982!), "Home Computer" si "It's More Fun To Compute" (un slogan valabil si in era internautica actuala Smile )

Invingator la puncte?! "Computer World", cu siguranta, considerat de catre specialisti ca fiind unul dintre varfurile carierei lor, alaturi de "Autobahn" (1974) si "T.-E.E." (1977).

Radioactivity:


Pocket Calculator:


Computerlove:


It's More Fun To Compute:
Sus In jos
kaleid
MODErator
MODErator
kaleid


Number of posts : 285
Age : 34
Location : Computerwelt :)
Registration date : 30/05/2008

Muzica electronica - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica - Pagina 2 Icon_minitimeMar Feb 17, 2009 12:24 am

cheers Super treaba faci, luminosule!
Sus In jos
https://facebook.com/kaleid
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica - Pagina 2 Icon_minitimeMar Feb 17, 2009 12:36 am

kaleid a scris:
Super treaba faci, luminosule!

Multumiri si adanci plecaciuni, Marita Stapana a Forumului!... Very Happy
Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica - Pagina 2 Icon_minitimeMar Feb 17, 2009 9:06 pm

Dupa despartirea, nu tocmai in conditii amiabile, de casa de discuri Virgin Records, a carei prima inregistrare fusese "Tubular Bells", in 1973, Mike Oldfield decide ca un nou inceput in cariera sa are nevoie de o referinta la mai vechiul, intaiul sau succes.

Prin urmare, in anul de gratie 1992 aparea, sub noul contract cu label-ul wea/ Warner Bros. continuarea, in straie noi muzicale, in pas cu timpurile, a lui "Tubular Bells" intitulata firesc "Tubular Bells II".

Muzica electronica - Pagina 2 2jfzy2c

Nu numai productia difera, ci chiar structura albumului, intrucat - in loc de doua parti mari si lungi - Oldfield prefera a insera piese individuale, ce-i drept "legate" armonios una de cealalta, intitulate distinct. Regasim insa acele masuri si note, care l-au facut celebru pe predecesorul sau din '73, cu toate ca un pic modificate...

Hitul albumului a fost, fara indoiala, "Sentinel" - piesa ce deschide albumul cu cateva frumoase sunete de pian, compozitia muzicala urmand a se "complica" in secundele urmatoare cu chitara bass, ori cu cea inconfundabila a lui Oldfield, cu voci feminine eterice, cu procesoare digitale si sequencere, melanjul astfel pus in scena fiind deosebit de placut, captivant pe de-a-ntregul, as putea adauga!...

La vremea respectiva, cand l-am audiat, "Tubular Bells II" mi s-a parut a fi un album PERFECT - nu-i gaseam cusur!! Imi mentin parerea si astazi, dupa atata vreme...

In plus, era o placere imensa a te cufunda in armoniile sale, de la primele note pana la acel ultim track vesel, saltaret, pe ritmuri bluegrass, "Moonshine" adica.

Apar si clopotele tubulare, ma veti intreba?... Sigur ca da, iar partea cea mai excitanta o regasim in piesa "The Bell", unde o voce masculina (nu a lui Mike, totusi) ne prezinta, rand pe rand, cu scurte exemplificari sonore, tot "arsenalul" folosit in conceperea acestui exceptional disc, toata "nebunia" electronica avansata a acelor timpuri, deliciul oricarui fan al instrumentelor electronice.

Un amanunt deloc de neglijat: producator i-a fost apreciatul Trevor Horn, ce a colaborat cu multi muzicieni celebri, una dintre "operele " sale recente fiind discul de studio "Fundamental" al celor de la Pet Shop Boys.

Track listing:

Side one

1. "Sentinel" (Mike Oldfield) – 8:07
2. "Dark Star" (Oldfield) – 2:16
3. "Clear Light" (Oldfield) – 5:48
4. "Blue Saloon" (Oldfield) – 2:59
5. "Sunjammer" (Oldfield) – 2:32
6. "Red Dawn" (Oldfield) – 1:50
7. "The Bell" (Oldfield) – 6:59

Side two

1. "Weightless" (Oldfield) – 5:43
2. "The Great Plain" (Oldfield) – 4:47
3. "Sunset Door" (Oldfield) – 2:23
4. "Tattoo" (Oldfield) – 4:15
5. "Altered State" (Oldfield) – 5:12
6. "Maya Gold" (Oldfield) – 4:01
7. "Moonshine" (Oldfield) – 1:42

Sentinel:


The Bell (videoclipul oficial, neaparat de vazut!):


Moonshine:


Dark Star (live at Edinburgh Castle, 1992):


Ultima editare efectuata de catre brighty in Mar Feb 17, 2009 11:04 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica - Pagina 2 Icon_minitimeMar Feb 17, 2009 10:37 pm

Primul album solo al lui Klaus Schulze ar putea fi etichetat drept o gluma buna Laughing , cu o istorioara aparte.

Muzica electronica - Pagina 2 25g9hyw

"Irrlicht" apare in anul 1972, la putina vreme dupa despartirea lui Schulze de formatia Tangerine Dream. Desi intra in panoplia albumelor de muzica electronica, atrage atentia prin ineditul fapt ca este inregistrat fara a se folosi vreun sintetizator!

Muzica sa atmosferica, meditativa, asa-numita drone music (stil muzical minimalist care exacerbeaza folosirea sustinuta si repetata a unor sunete si note) este similara albumului "Zeit" al trupei Tangerine Dream, aparut in aceeasi luna Aprilie a anului 1972.

Se spune ca Schulze nu dispunea, la acel moment, de un sintetizator, utilizand pentru "Irrlicht" in principal o orga electrica defecta si modificata, o inregistrare pe banda a unei orchestre simfonice redata in revers precum si un amplificator defect care sa filtreze si sa altereze sunete pe care Klaus Schulze le-a mixat pe banda, intr-o simfonie in trei acte...

Aceasta inregistrare surprinzatoare si originala a fost lansata la prestigiosul label de krautrock Ohr, cu care Schulze semnase un contract pe vremea cand inca facea parte din Tangerine Dream, astfel ca Ohr a asociat acest album cu o creatie a T.D. Schulze marturisea, ulterior, mult mai tarziu, ca a fost pur si simplu fericit ca acest album a aparut oricum, intrucat orice alta companie de inregistrari l-ar fi dat pe usa afara cu o asemenea... capodopera Smile

Sa va mai spun ca astazi, in aproape orice enciclopedie, "Irrlicht" este cotat la 4 1/2* - 5*?? comp lol!

Track listing:

1. "Satz: Ebene" – 23:23
2. "Satz: Gewitter (Energy Rise - Energy Collaps)" – 5:39
3. "Satz: Exil Sils Maria" – 21:25

Satz: Ebene


Satz: Gewitter
Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica - Pagina 2 Icon_minitimeMier Feb 18, 2009 9:21 pm

Unul dintre cele mai apreciate discuri apartinand marelui Vangelis este soundtrack-ul "Antarctica" (aparut in 1983 in Japonia, apoi in 1988 la nivel international), compus pentru filmul regizat de Koreyoshi Kurahara.

Muzica electronica - Pagina 2 2mzl4i1

Muzica este in totalitate sintetizata, claviaturile iesind, de data aceasta, triumfatoare pe deplin in competitia cu celelalte elemente artistice de compozitie preferate de grec, anume corurile vocale si instrumentele clasice.

Predomina, desi nu este o surpriza, nu-i asa?, melodicitatea pieselor alese a fi parte din aceasta coloana sonora, armoniile "dulci" si rafinate, cu toate ca simple ca structura. Albumul se construieste in jurul primei piese, de altfel hit-ul discului (hmm...suna cam comercial, dar nu m-am putut abtine), intitulata "Theme from Antarctica", lait motivul soundtrack-ului. Dramatismul este cu brio intretinut auditoriului prin mai-vechiul truc al repetarii in bucla a unei secvente sonore, iar asta o simtim, cel putin, in "Kinematic" si "Life of Antarctica".

Interesanta este plasticitatea senzatiilor vizuale pe care mintea le proiecteaza la auzul sunetelor acute, ascutite, un pic suieratoare, insa deloc stridente; parca te si vezi, deodata, in mijlocul unui peisaj complet alb, intre ghetari, cu lumina soarelui puternic reflectata de zapada inghetata...

Iar melodiile maiestuoase, desi cam glaciale (nu fara motiv, nu?Smile ), slefuite cu migala de maestru, contribuie parca la intregirea acestui minunat peisaj, conferind o placere deosebita, o liniste sufleteasca aparte in timpul auditiei.

Totul respira armonie, gratie si fragilitate in aceste superbe sonoritati care reusesc cu succes sa contureze ochilor mintii fascinatia albului arctic si a echilibrului fragil din ecosistem.

Track listing:

1. "Theme from Antarctica" – 7:29
2. "Antarctica Echoes" – 5:58
3. "Kinematic" – 3:50
4. "Song of White" – 5:17
5. "Life of Antarctica" – 5:59
6. "Memory of Antarctica" – 5:30
7. "Other Side of Antarctica" – 6:56
8. "Deliverance" – 4:30

Antarctic Echoes:


Kinematic:


Theme From Antarctica:


Memory of Antarctica:


Ultima editare efectuata de catre brighty in Dum Feb 22, 2009 5:42 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica - Pagina 2 Icon_minitimeMier Feb 18, 2009 9:53 pm

Iata, pe scurt, inca doua albume Tangerine Dream care, mie personal, mi s-au parut destul de reusite, foarte melodioase si accesibile oricui. De referinta, pentru cei ce doresc a se initia in universul T.D. !

Muzica electronica - Pagina 2 1z2j2hz

Primul ar fi "Le Parc" (1985), inregistrat in componenta Edgar Froese - Christopher Franke - Johannes Schmoelling. Un album dedicat parcurilor celebre din intreaga lume, iar titlurile pieselor spun totul:

Track Listings:

1. Bois De Boulogne (Paris) Forest of Boulogne (5:26)
2. Central Park (New York) (3:40)
3. Gaudi Park (Guell Garden Barcelona) (5:17)
4. Tiergarten (Berlin) (Animal Garden) (3:23)
5. Zen Garden (Ryoanji Temple Kyoto) (4:31)
6. Le Parc (L.A. Streethawk), Theme to Streethawk TV Show (3:26)
7. Hyde Park (London) (3:54)
8. Cliffs Of Sydney (Sydney) (5:44)
9. Yellowstone Park (Rocky Mountains) (6:12)

Central Parc (New York), cea mai reusita compozitie:



Muzica electronica - Pagina 2 10y1lzt

"Goblin's Club" apare la o diferenta de 11 ani, in 1996, avandu-i la timona, in line-up, pe Edgar Froese si fiul sau Jerome, alaturi de o suita de alti muzicieni mai degraba invitati decat cu drepturi depline in trupa. Intalnim aceeasi simplitate frumoasa in melodii, o atmosfera relaxanta si cu siguranta ca va incanta pe multi. Remarcam in "At Darwin's Motel" si un sample ce ne aminteste de un hit Enigma din chiar acelasi an ("The Child in Us").

Track Listings:

1. Towards the Evening Star (6:20)
2. At Darwin's Motel (7:25)
3. On Cranes' Passage (4:31)
4. Rising Haul in Silence (7:36)
5. United Goblins Parade (5:47)
6. Lamb With Radar Eyes (8:42)
7. Elf June and the Midnight Patrol (4:43)
8. Sad Merlin's Sunday (10:52)

Iata si track-urile cele mai interesante...

Towards The Evening Star:


Elf June And The Midnight Patrol:
Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica - Pagina 2 Icon_minitimeJoi Feb 19, 2009 12:35 am

In cele ce urmeaza, voi transcrie un articol dintr-o revista mai veche, care nu mai apare astazi, intrucat recenzia facuta albumului "Trans-Europe Express" (1977) mi s-a parut a fi fost foarte inspirata, astfel ca - de dragul culturii muzicale - am preferat aceasta varianta, in loc sa vin personal cu o versiune proprie... Macar de data asta.

Deci, sa batem fierul cat e cald!... Razz

Muzica electronica - Pagina 2 2w7lqh3

<< Existenta muzicii dance de la sfarsitul secolului XX este indisolubil legata de patru barbati din Dusseldorf, ale caror experimente cu muzica generata artificial au reprezentat un model nu doar pentru stilurile electro pop, disco, dar si pentru hip-hop. Ralph Hutter si Florian Schneider s-au intalnit pe vremea cand studiau muzica clasica la Conservatorul din Dusseldorf, la sfarsitul anilor '60. De atunci nu s-au mai despartit si au produs impreuna, cu diversi alti colaboratori, numeroase albume. Experimentele lor timpurii cu muzica avangardista electronica nu s-au bucurat de prea mare succes sau priza la public, pana in momentul lansarii lui "Autobahn" in 1974. Acest tribut metronomic adus autostrazilor germane libere de orice restrictii de viteza a adus sunetului lor o oarecare sensibilitate pop, impreuna cu o doza serioasa de ironie, fiind de natura sa trezeasca interesul din partea unor confrati precum David Bowie, ale carui trei albume inregistrate in Berlin sunt printre cele mai bune din intreaga sa cariera.

In ciuda castigarii unui renume in Statele Unite, cu hiturile lor in stil Beach Boys teutonic, Kraftwerk au ales sa risipeasca felicitarile stranse prin albumul "Radio-Activity", care subjuga prin melodie si ritm, dincolo de a face doar uz de zgomote generate electronic.

"Trans-Europe Express", din 1977, avea sa le aprinda scanteia intelectualitatii, printr-un amestec de teme electronice captivante si sunet ce parea incredibil de nou in comparatie cu guturalitatile stilului punk care era atunci in mare voga. Acesta a fost momentul in care au inceput sa si cante in engleza, lucru care nu le-a daunat.

Chiar daca muzica lor avea ceva din raceala si impersonalitatea unei masini, radacinile experimentale ale Kraftwerk tradau un interes in muzica si stiluri de viata ce nu pareau a se potrivi deloc cu ei insisi. Erau fascinati, spre exemplu, de lumea discotecilor new-yorkeze, lume pe care aveau s-o influenteze prin ritmul metronomic ce statea la baza a tot ceea ce faceau; adaugandu-i ceva basi si o voce energica, acest ritm se preta extrem de bine la a fi dansant. Numaratoarea "eins, zwei, drei, vier" din deschiderea "Showroom Dummies" era, pare-se, un tribut catre una din trupele lor favorite din anii '70, The Ramones, care-si incepeau adeseori piesele cu "one, two, three, four". Nimeni nu putea spune ca baietii din Dusseldorf nu aveau simtul umorului.

Dar nu a fost vorba numai de folosirea echipamentelor electronice in influentele ce aveau sa fie lasate asupra muzicii techno si a muzicii electronice - acest lucru avea sa fie una din pietrele de temelie ale muzicii hip-hop. In zilele de debut ale genului, Grandmaster Flash le punea "Trans-Europe Express" fanilor din St. Ann's Park in Bronx. "Nu trebuia sa am niciodata grija de discul ala. Curgea singur. Puteam foarte bine sa-l las sa mearga, sa ma duc sa-mi iau ceva de mancare sau sa merg la baie", spune el. Un alt pionier al muzicii electronice si hip-hop, Afrika Bambaataa, a fost la fel de impresionat: "Mi-am zis, cine or mai fi si albii astia din Germania? Trebuie sa mai ascult ceva cantat de ei." A obtinut mai mult chiar decat si-a dorit atunci cand a "imprumutat" cateva acorduri din piesa titulara a albumului pentru una din primele sale creatii hip-hop din 1982, "Planet Rock". Deranjati de faptul ca nici macar nu le-a fost mentionat numele, cei de la Kraftwerk l-au dat in judecata si au obtinut daune si recunoasterea ca sursa oficiala a liniei melodice.

Bambaataa nu era insa singurul. Dupa James Brown, Kraftwerk sunt unanim recunoscuti ca fiind grupul cel mai copiat din lume, nu doar la melodii sau secvente ritmice, ci chiar la sunete individuale de toba- influenta lor este cu mult mai adanca decat si-ar putea cineva imagina.

"Trans-Europe Express" a fost albumul in care au reusit pentru prima data sa imbine conceptul de muzica generata artificial cu o tenta de pop. "The Man Machine", din 1978, a dus putin mai departe aceasta latura pop, stand la baza hitului international "The Model". "Trans-Europe Express", cu temele sale de unitate europeana, ritmuri hipnotice, Maensch Maschine Musik si manierism vocal teutonic captureaza cel mai bine esenta a ceea ce inseamna Kraftwerk >>


Dave Oliver.

Track listing:

English release

Side one

1. "Europe Endless" (Ralf Hütter, Florian Schneider) – 9:35
2. "The Hall of Mirrors" (Ralf Hütter, Florian Schneider, Emil Schult) – 7:50
3. "Showroom Dummies" (Ralf Hütter) – 6:10

Side two

1. "Trans-Europe Express" (Ralf Hütter, Emil Schult)1 – 6:40
2. "Metal on Metal" (Ralf Hütter) – 6:52
3. "Franz Schubert" (Ralf Hütter) – 4:25
4. "Endless Endless" (Ralf Hütter, Florian Schneider) – 0:55


Trans-Europe Express:


Europe Endless:


Showroom Dummies:
Sus In jos
kaleid
MODErator
MODErator
kaleid


Number of posts : 285
Age : 34
Location : Computerwelt :)
Registration date : 30/05/2008

Muzica electronica - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica - Pagina 2 Icon_minitimeJoi Feb 19, 2009 12:40 am

Singura trupa care nu mi-a inspirat un atasament emotional si totusi imi place enorm! cheers
Sus In jos
https://facebook.com/kaleid
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica - Pagina 2 Icon_minitimeJoi Feb 19, 2009 6:48 am

Kraftwerk este formatia datorita careia am deprins gustul pentru muzica electronica. I-am descoperit o data cu aparitia albumului "The Mix", in 1991, dupa care eram innebunit!...
Sus In jos
alin
In Utero
alin


Number of posts : 29
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica - Pagina 2 Icon_minitimeJoi Feb 19, 2009 12:02 pm

Pe Kraftwerk i-am descoperit o data cu piesa "Tour de France":


A urmat albumul "The Mix" pe care l-am ascultat de nenumarate ori. Inca il mai ascult din cand in cand.
Apoi restul discografiei (in special Trans Europe Express, The Man Machine, Computer World & Electric Cafe)

Vorbind de Kraftwerk nu trebuie ratat exceptionalul album live Minimum-Maximum (exista si un DVD - 2 discuri):

Muzica electronica - Pagina 2 Kraftwerk-minimum-maximum-327067

Track list:
1-01 The Man-Machine (Warszawa Sala Kongresowa 27.05.04) (7:55)
1-02 Planet Of Visions (Ljubljana Krizanke 24.05.04) (4:45)
1-03 Tour De France Étape 1 (Riga Olimpiska Hall 29.05.04) (4:22)
1-04 Chrono (Riga Olimpiska Hall 29.05.04) (1:29)
1-05 Tour De France Étape 2 (Riga Olimpiska Hall 29.05.04) (4:48)
1-06 Vitamin (Moskwa Lushniki 03.06.04) (6:41)
1-07 Tour De France (Paris Le Grand Rex 22.03.04) (6:18)
1-08 Autobahn (Berlin Tempodrom 25.03.04) (8:51)
1-09 The Model (London Brixton Academy 20.03.04) (3:41)
1-10 Neon Lights (London Royal Festival Hall 18.03.04) (5:58)
2-01 Radioactivity (Warszawa Sala Kongresowa 27.05.04) (7:42)
2-02 Trans Europe Express (Budapest Sportarena 25.05.04) (5:01)
2-03 Metal On Metal (Budapest Sportarena 25.05.04) (4:28)
2-04 Numbers (San Francisco Warfield 28.04.04) (4:27)
2-05 Computer World (Moskwa Lushniki 03.06.04) (2:55)
2-06 Home Computer (Warszawa Sala Kongresowa 27.05.04) (5:54)
2-07 Pocket Calculator (Moskwa Lushniki 03.06.04) (2:58)
2-08 Dentaku (Tokyo Shibuya AX 04.03.04) (3:15)
2-09 The Robots (Moskwa Lushniki 03.06.04) (7:23)
2-10 Elektro Kardiogramm (Tallinn Exhibition Hall 30.05.04) (4:41)
2-11 Aéro Dynamik (Riga Olimpiska Hall 29.05.04) (7:13)
2-12 Music Non Stop (Moskwa Lushniki 03.06.04) (9:54)
Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica - Pagina 2 Icon_minitimeJoi Feb 19, 2009 11:47 pm

Subscriu! Minimum-Maximum este un live foarte bun!
Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica - Pagina 2 Icon_minitimeVin Feb 20, 2009 6:40 am

As fi comis o mare nedreptate de nu as fi mentionat - in galeria muzicienilor romani autori de sunete electronice - numele lui Gheorghe Iovu, care de ani buni ne propune o asa-numita muzica terapeutica, in stare sa vindece suflete ranite.

Cat o fi de adevarat, nu pot sa cunosc... Insa reactii au fost, se pare, si nu putine. Puteti citi mai multe despre Gh. Iovu aici: http://agonia.ro/index.php/article/99717/

In cele ce urmeaza, iata si cateva mostre ale muzicii sale electronice, cu o tenta melancolica, in genul lui Kitaro...

Alinare:


Lacrimi pentru Diana (fiica lui decedata, nu Lady Di pe care o vedeti in slideshow-ul clipului artizanal):


Impacare:
Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica - Pagina 2 Icon_minitimeSam Feb 21, 2009 11:30 pm

Unul dintre cele mai experimentale albume ale fascinantului muzician Jean-Michel Jarre este, fara indoiala, "Zoolook" (1984, Disques Dreyfus).

Muzica electronica - Pagina 2 23kuo7l

Jarre face, efectiv, "risipa" de efecte digitale electronice, sampling-uri si prelucrari de studio a diverse voci din numeroase limbi, pare-se ca in jur de 30!!

De asemenea, parti semnificative ale albumului par a fi fost influentate de elemente ale asa-numitei 'musique concrete' (o forma a muzicii electroacustice care utilizeaza sunet acusmatic - sunet pe care ascultatorul il percepe fara a vedea cauza care il produce), ca sursa de compozitie, promotorul acesteia fiind Pierre Schaeffer, pe la inceputul anilor '40.

Foarte interesanta deschiderea albumului, in "Ethnicolor I", cu acel 'planset' de elefant, in fapt o simulare reusita pe sintetizator, ca de altfel si atmosfera Sci-Fi pe care o lasa restul pieselor, dintre care majoritatea cunoastem acea savuroasa "Zoolookologie", cu ceva tenta breakdance (sa nu uitam ca "Zoolook" apare in plina moda a acestui stil!)

Iata si intreg team-ul care s-a ocupat de productia acestui fenomenal disc:

* Jean-Michel Jarre - keyboards, electronic devices
* Laurie Anderson – vocals
* Adrian Belew – guitars, effects
* Yogi Horton – drums
* Marcus Miller – bass guitar
* Frédéric Rousseau – additional keyboards
* Ira Siegel – additional guitars

Track Listing:

1. "Ethnicolor" – 11:40
2. "Diva" – 7:35
3. "Zoolook" – 3:50
4. "Wooloomooloo" – 3:18
5. "Zoolookologie" – 4:20
6. "Blah-Blah Cafe" – 3:20
7. "Ethnicolor II" – 3:53

Ethnicolor I:


Zoolookologie (videoclip original, 1985):


Diva:


Ethnicolor II:
Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica - Pagina 2 Icon_minitimeDum Feb 22, 2009 12:23 am

Sa mai ramanem inca putin in JarreZone Wink , intrucat l-am cam neglijat, mea culpa!

De data aceasta, voi face referire la continuarea fireasca, din 1978, a mega-succesului sau avut cu "Oxygene", 2 ani mai devreme; asadar despre "Equinoxe" este vorba, album care te invita, din primele acorduri cristaline de sintetizator, sa patrunzi intr-un Univers magic, in care sunetele profunde si senzatiile de purificare sufleteasca se impletesc armonios, desavarsind o experienta de elevare multipla, tipica acestui gen artistic deosebit, care este muzica electronica...

Muzica electronica - Pagina 2 9hkp5g

"Equinoxe" descrie, sonor, o zi din viata unei fiinte umane, din zori si pana in asfintit, piesele curgand dintr-una in alta, albumul avand o continuitate aproape perfecta in structura sa.
Daca se simt diferente fata de "Oxygene"?! Normal ca da, Jarre dezvoltand sunetul sau prin adaugare intensa de elemente mai dinamice si mai ritmice, cu accent pe partile de bass, unde Jean-Michel face uz de sequencing (repetare multipla a unei secvente sonore).

Surprinde placut acea parte a albumului in care este simulata, complet electronic, o orchestra cantand in plina ploaie, insotita de traznete. Mai tarziu, avea sa capete denumirea de "Band in the Rain", fie pe tracklist-ul concertelor sale, fie pe compilatiile de succese.

Desigur ca toate acestea nu se puteau obtine fara un echipament adecvat, fidelul sau colaborator Michel Geiss propunandu-i, sustinut, diverse solutii electronice.

Un album super-reusit, dupa parerea mea, chiar mai bun decat "Oxygene"! Si sa nu uit a specifica faptul ca, imediat dupa lansare, Jean-Michel Jarre a oferit parizienilor un concert fastuos in Place de la Concorde, pe 14 iulie 1979, audienta fiind de 1 milion de persoane! Normal ca a intrat in Cartea Recordurilor, devenind, ulterior, un "abonat" al acesteia, cu fiecare concert pus in scena...

Track listing:

1. "Équinoxe Part 1" – 2:25
2. "Équinoxe Part 2" – 5:00
3. "Équinoxe Part 3" – 5:09
4. "Équinoxe Part 4" – 6:54
5. "Équinoxe Part 5" – 3:47
6. "Équinoxe Part 6" – 3:28
7. "Équinoxe Part 7" – 7:06
8. "Équinoxe Part 8" – 4:57


Equinoxe Part 4:


Equinoxe Part 5:
Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica - Pagina 2 Icon_minitimeDum Feb 22, 2009 11:26 am

Tangerine Dream erau foarte apreciati pentru numeroasele si extraordinarele concerte pe care le sustineau, una dintre caracteristicile spiritului artistic al TD fiind improvizatia spontana a unei largi parti a muzicii cu care isi delectau auditoriul.

S-a intamplat ca unul dintre memorabilele lor show-uri live, poate cel mai reusit din cariera lor, sa aiba loc intr-o iarna geroasa de crapau pietrele, in data de 9 Decembrie 1983, in aer liber. Unde anume?! In Varsovia, in Polonia care tocmai isi revenea incet dupa turbulentele evenimente socio-politice care avusesera loc cu doar 3 ani inainte... Suspiciunea autoritatilor comuniste era extrem de mare si putini artisti vestici erau admisi a sustine reprezentatii live in aceasta tara.

Tangerine Dream au avut sansa tocmai pentru ca muzica lor era considerata 'nepericuloasa', fiind instrumentala, atmosferica, fara parti vocale care sa incite cumva prin mesaje sociale.

Concertul, sustinut in fata unei audiente entuziaste, a fost dus la capat cu dificultate, intrucat, din cauza frigului, membrii trupei (Edgar Froese, Johannes Schmoelling, Christopher Franke) au fost nevoiti sa poarte manusi de lana iar echipamentele electronice au cedat de cateva ori in decursul show-ului; cu toate acestea, concertul, asa chinuit cum a fost, a ridicat pe culmi artistice nemaintalnite spiritul unic al muzicii electronice de care discutam aici, compozitiile prezentate (repet: multe parti fiind absolut creatie spontana!) avand o valoare inestimabila si taindu-ti respiratia prin dramatismul si atmosfera meditativ-introspectiva degajate...

Editat pe disc in anul urmator (1984) si intitulat "Poland: The Warsaw Concert", te lasa si astazi mut de admiratie... Este realmente o capodopera artistica, structurata pe 4 track-uri lungi, una mai interesanta decat urmatoarea!...

Muzica electronica - Pagina 2 211sygn

Track Listing:

1. Poland (22.00)
2. Tangent (19.52)
3. Barbakane (13.49)
4. Horizon (20.49)





Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica - Pagina 2 Icon_minitimeDum Feb 22, 2009 11:57 am

Un alt disc live exceptional al lor, de data aceasta in componenta Edgar Froese - Christopher Franke - Peter Baumann, a fost precedentul "Encore" (1977), surprinzand cateva momente de virtuozitate din timpul turneului Tangerine Dream in State, unde spectatorii s-au putut bucura, pentru prima data, si de un joc de lumini laser.

Oarecum similare, atat ca structura (tot 4 piese lungi) cat si ca sound atmosferic, "Encore" este de asemenea o creatie muzicala care nu ar trebui sa va lipseasca!

Muzica electronica - Pagina 2 2ege7ns

Track Listing:

1. Cherokee Lane (16:19)
2. Monolight (19:54)
3. Coldwater Canyon (18:06)
4. Desert Dream (17:30)

Coldwater Canyon:



Monolight:


Niste sonoritati care vin, realmente, din alte dimensiuni...
Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica - Pagina 2 Icon_minitimeLun Feb 23, 2009 9:38 pm

Apostrofati-ma cat doriti, aruncati in mine cu pietre...faceti ce va pofteste sufletelul, ca stiu ca v-am cam impuiat capul cu Tangerine Dream Razz Embarassed , insa nu m-am putut abtine in a va aduce la cunostinta despre un album de studio ce aparea la scurta vreme dupa "Turn of the Tides" (1994), despre care v-am povestit mai-sus, pe la pagina 1.

Lucrarea de fata se intituleaza foarte, foarte frumos "Tyranny of Beauty" (spuneti si voi, se putea un titlu mai sublim?) si era lansata de catre cei de la Tangerine Dream, in formula Edgar+Jerome Froese, impreuna cu saxofonista Linda Spa, asadar in trio, in anul 1995.

Muzica electronica - Pagina 2 2ngabra

Iata si o poza cu ei, in caz ca ati avut vreodata curiozitatea de a le cunoaste chipurile...

Muzica electronica - Pagina 2 23iuqm9

Albumul acesta din '95 aduce destul de bine cu "Turn of the Tides", mult krautrock de atmosfera, cu solo-uri prelungite de chitara, pe un fundal ambiental de keyboards. Si totusi, mie unuia imi pare mai slabut decat precedentul, cu toate ca momente de stralucire exista (veti vedea!) Apar, din nefericire, o multitudine de momente in care pana inspiratiei pare a se fi tocit pentru cei doi Froese...

Eh, si totusi de ce vi l-am adus in atentie, ma veti intreba... Pentru ca, intamplator, am descoperit pe el o piesa EXCELENTA, un remake dupa lucrarea "Largo" din "Xerxes" a compozitorului clasic Georg Friedrich Haendel; dupa partitura originala, "Largo" se interpreteaza pe orga liturgica si vioara, insa remake-ul celor de la TD propune o abordare indrazneata pe keyboards si saxofon.

Rezultatul? Absolut MAGNIFIC!! Ba, un user de pe YouTube a avut ideea de a alatura frumoase imagini autumnale acestor sonoritati splendide si ...ce pot sa va mai spun... Va las si pe voi sa savurati un superb vis de toamna, sa ma exprim asa...

Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica - Pagina 2 Icon_minitimeMar Feb 24, 2009 6:08 am

Unul dintre cele mai reusite albume semnate Kitaro, din bogata sa discografie, este, fara urma de indoiala, "Mandala", aparut in anul 1994.

Muzica electronica - Pagina 2 2pt18g0

Track Listing:

1. Mandala
2. Planet
3. Dance of Sarasvati
4. Scope
5. Chant from the Heart
6. Crystal Tears
7. Winds of Youth
8. Kokoro

Mult feeling, mult dramatism transpare din fascinanta tesatura sonora a inspiratiei japonezului, albumul fiind realmente o bijuterie, o creatie reprezentativa pentru Kitaro!


Iata un interviu cu insusi artistul, explicand intelesul termenului "Mandala"...


Dance of Sarasvati:


Kitaro live interpretand "Kokoro" - de vazut neaparat!
Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica - Pagina 2 Icon_minitimeMar Feb 24, 2009 9:44 pm

Nu eram inconstient si superficial in a ocoli tocmai coloana sonora de muzica electronica probabil cea mai cunoscuta din intregi anii '80!...

O muzica pentru invingatori, pentru fair-play , pentru competitie, cinste si demnitate... Care sa fie, ce sa fie?!... Rolling Eyes

Ei, sa nu-mi spuneti ca nu ati auzit si vazut "Chariots of Fire" (1981), regizat de Hugh Hudson, ca va "mananc"! Twisted Evil Laughing Actiunea filmului are loc la Jocurile Olimpice de vara din 1924, focalizandu-se pe pregatirea si competitia atletilor britanici.

Muzica electronica - Pagina 2 Bhgg15

Titlul face o referire la versul "bring me my chariot of fire" din poemul lui William Blake, adaptat in imnul "Jerusalem". Scenariul se bazeaza pe fapte reale, atletul englez Harold Abrahams, care este evreu, avand de infruntat anti-semitismul si prejudecatile in scopul de a-l infrunta pe reprezentantul Scotiei, Eric Lidell, un crestin devotat,in cursa de 100 m. Ecranizarea, desi simpla si accesibila, fara a beneficia de fonduri consistente, a fost foarte bine pusa in valoare de muzica insotitoare imaginilor elocvente. Cu toate ca la acea data filmele cu scenarii asa-numite "clasice" erau ilustrate sonor cu muzica simfonica, Hudson a considerat ca muzica electronica futurista a lui Vangelis s-ar incadra mai bine in "peisaj". N-a gresit: filmul a fost nominalizat la sapte premii Academy Awards, din care a castigat patru iar Vangelis s-a ales, de asemenea, cu un Academy Award pentru cea mai buna muzica de film!! Vanzarile discului cu soundtrack-ul original au fost imense la acea data, Vangelis ajungand chiar No.1 in topul Billboard din USA!

Cea mai cunoscuta tema este "Titles", sa nu-mi spuneti ca nu ati auzit de ea, ca iarasi va "pap" Laughing ; cu aceasta compozitie, Vangelis nu a avut numai succes, ci a dat chiar si de un bucluc, un fost colaborator acuzandu-l de plagiat, in 1987. In sala de judecata, compozitorul grec a adus un set-up de sintetizatoare pe care a performat "Titles" pentru a demonstra judecatorului procesul compozitional, acesta dand verdict ca orice similitudine intre "Titles" a lui Vangelis si "City of Violets" a lui Stavros Logarides este absolut minora...

De asemenea, foarte, foarte reusite compozitii sunt "Five Circles" (un adevarat imn adus J.O.), "Eric's Theme" ori - preferata mea - "Abrahams Theme", cu o atmosfera de-a dreptul hipnotica, de ai senzatia ca timpul se opreste in loc!... Are, cu siguranta, Vangelis un graunte de dumnezeire in el de ii reuseste atat de bine sa surprinda si sa descrie, intr-o paleta sonora, senzatii si imagini mentale extrem de bine conturate...

Track listing:

1. "Titles" – 3:33
2. "Five Circles" – 5:20
3. "Abraham's Theme" – 3:20
4. "Eric's Theme" – 4:18
5. "100 Metres" – 2:04
6. "Jerusalem" – 2:47
7. "Chariots of Fire" – 20:41

Titles:


Eric's Theme:


Abrahams Theme:


Five Circles:
Sus In jos
alin
In Utero
alin


Number of posts : 29
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica - Pagina 2 Icon_minitimeMier Feb 25, 2009 1:16 pm

"Titles" de pe Chariots of Fire este cred prima piesa pe care am auzit-o de la Vangelis (aceasta sau Conquest of Paradise nu mai stiu exact). Inca mai suna fantastic la atatia ani de la lansare. Basketball
Sus In jos
brighty
Child In Time
brighty


Number of posts : 259
Age : 47
Location : Bucharest
Registration date : 16/11/2008

Muzica electronica - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica - Pagina 2 Icon_minitimeMier Feb 25, 2009 9:37 pm

Dupa mine, ultimul album reusit pe care l-a produs Mike Oldfield este "Light + Shade", din anul 2005. Un dublu disc impartit in "Light" (disc 1) si "Shade" (disc 2), cu multe piese reusite, 16 in total, purtandu-ne in calatorii imaginare, ghidati de inconfundabila chitara a maestrului si plutind pe "covoare" si "tesaturi" de sunete sintetizate... Pe undeva, ne aduce aminte - desigur, cunoscatorilor!Wink - de mai-vechiul "The Songs of Distant Earth".

Si chiar daca la un moment dat, in piese ceva mai saltarete ca ritm, Mike cocheteaza cu trance-ul actual, impresia lasata este una extrem de favorabila iar daca va hotarati sa achizitionati discurile (am spus: 2 la nr. in aceeasi carcasa!) va asigur ca nu veti regreta banii cheltuiti.

Muzica electronica - Pagina 2 2qd0g05

Track listing:

Light

1. "Angelique" – 4:40
2. "Blackbird" – 4:39
3. "The Gate" – 4:14
4. "First Steps" – 10:02
5. "Closer" – 2:51
6. "Our Father" – 6:50
7. "Rocky" – 3:19
8. "Sunset" – 4:47


Shade

1. "Quicksilver" – 5:55
2. "Resolution" – 4:33
3. "Slipstream" – 5:15
4. "Surfing" – 5:36
5. "Tears of an Angel" – 5:38
6. "Romance" – 4:00
7. "Ringscape" – 4:22
8. "Nightshade" – 5:11

Ca o curiozitate, acesta este primul album lansat de Mike Oldfield in urma semnarii contractului cu casa Mercury, apartinand Universal Music Group.
O alta chestie de notat aici este folosirea Vocaloidului, un software avansat ce reproduce parti vocale complet artificiale, fara "interventii" umane! Puteti asculta o astfel de bizarerie pe "First Steps", de pe discul 1 "Light", precum si pe "Surfing", de pe discul 2 "Shade".

Quicksilver:


Nightshade:


Surfing:


Sunset:
Sus In jos
Continut sponsorizat





Muzica electronica - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Muzica electronica   Muzica electronica - Pagina 2 Icon_minitime

Sus In jos
 
Muzica electronica
Sus 
Pagina 2 din 5Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» AIR (Electronica)
» MORCHEEBA (Electronica)
» ROYKSOPP (Electronica)
» CHICANE (Electronica)
» DAFT PUNK (Electronica)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
AlternativeMusic Forum :: ROMANA :: MUZICA :: New Wave/Synthpop/Electro(nica)-
Mergi direct la: